tirsdag 18. januar 2011

BOKA OM RØVÆR - KAP. 9: DRØMMEROMMET I SOMMERHUSET


Også dette innlegget er ett skritt videre på min rundtur med deg i sommerhuset vårt. Som det siste året er blitt mer et helårshus enn et hus vi bruker bare fra påske- til høstferie. Likevel liker jeg best å kalle det sommerhus, fordi det er noe lyst, lett og bekymringsløst over den betegnelsen. Humlesus, måkeskrik, bølgeskvulp, hengekøye, fred og ro. Fri. Sene kvelder med venner, god mat og vin. Kos med barna. Og ikke minst, TID!

                      Utsikten vi har fra stua                           Er ikke dette bildet sommerlig og fredfullt?
                (FOTO: GRETHE NYGAARD)
Det er viktig å ha drømmer, ha noe å strekke seg mot. Jeg skulle ønske at jeg av og til kunne slå meg litt mer til ro med at ikke alle drømmer nødvendigvis må oppfylles, men at noen hadde fått lov til å stå litt i fred! Men så er det jo så DEILIG når ting man har sett for seg endelig skjer også, da....

Sånn som da soverommet til Mannen og meg ENDELIG var ferdig.... Det var helt ubeskrivelig fantastisk!!! Ja, jeg vet, det er bare et rom, men det er det rommet i feriehuset vårt som jeg brukte mest tid på å planlegge. Jeg så ikke helt klart for meg alle detaljer, og forsåvidt heller ikke større deler av hvordan rommet skulle se ut, men jeg så for meg følelsen jeg hadde lyst å kjenne når jeg kom inn i rommet. Jeg hadde en slags skrekkblandet fryd inni meg da vi begynte prosessen for fullt i fjor på denne tiden, for tenk om jeg ikke klarte å skape denne følelsen?

Har dessverre bare ETT før-bilde å vise dere:

Egentlig ett av de bedre rommene i huset - og speilkommoden er jo så fortryllende at den er til å spise opp! Heldigvis for oss stod den igjen i huset da vi overtok.
Det aller første jeg kjøpte med tanke på soverommet, var de to putene som ligger på gulvet. De ble tålmodig liggende på boden i cirka 3 år - til Danden omsider kunne ta dem frem og inn i sitt tiltenkte element. Om jeg ikke kunne brukt dem et annet sted i mens? Klart jeg kunne ha gjort det, men det var ikke sånn Planen var, så derfor kunne de ikke det, ser du. Sånn er det når en rigid kontrollfreak får regjere.

Bildene på veggen tagg jeg til meg fra foreldrene mine. De hang på et lite brukt soverom hos dem, og der kunne de vel ikke henge? Ingen fikk jo se dem! Nei, da var det myyyye bedre at de ble med meg til Røvær. Egentlig ikke likt meg å tigge til meg ting, men disse MÅTTE jeg bare ha. Og må man, ja, så må man!

De flotte, hvite heklehjertene, er det ei god venninne som har forært meg.
Hun hekler de nydeligste ting på 1-2-3, og jeg er så heldig at det drypper litt på meg i ny og ne!
Nede i kjelleren fant Mannen dette flotte vinduet. Han kom opp med det og lurte på om ikke vi kunne bruke det som dekorasjon på soverommet? Jeg ble OVERLYKKELIG! Synes det ble sååå koselig med dette foran mine gamle minnebøker. Symbolikken er god, synes du ikke? Eller tar du den ikke? Jeg forklarer den i så tilfelle ikke. Det skal ikke bare være plankekjøring å lese en blogg - litt tankevirksomhet skader vel ikke? Oisann. Her ble det mange ikke'r!

FOTO: GRETHE NYGAARD

Detaljer fra et annet hjørne (leker litt Roald Øyen i dette innlegget; med bit for bit, bilde for bilde... Kan jo ikke gi dere alt PADANG med en gang?)

Samme hjørne som bilde ovenfor, men en annen vinkel

På veggen over sengegavlen har jeg malt disse vidsomsordene (ved hjelp av en sjablong).
Kan være greit å ta en titt på dem i ny og ne...
På bildekollasjen nedenfor får du forhåpentligvis et godt inntrykk av hvordan soverommet vårt ser ut. Jeg har kjøpt og samlet sammen ting litt etter litt - og boden var rimelig full på et tidspunkt. Vel, det er den for så vidt nå også, men ikke lenger av ting til soverommet vårt! Men jammen var det verdt å vente på!! Og rommet ble faktisk ENDA bedre enn jeg hadde sett for meg!! Jeg har gledet meg masse til å vise deg soverommet vårt, for det er helt klart det rommet jeg er aller, aller mest fornøyd med. Rosinen i pølsa, som man sier. Når var det egentlig de brukte rosiner i pølser? Og var det en suksessfull kombinasjon? Forresten, når jeg tenker meg om, pleide det vel å være rosiner i blodpølsene før i verden. Noen som husker? Jeg eeeelsket det! Stekte skiver av blodpølse med sukker på var en av mine Topp 3-middager da jeg var liten.


 Har prøvd å pynte rommet med ting som har en historie, og føler at dette funket veldig bra. Det er nok sammensetningen av gammelt og nytt som gir rommet den stemningen det har fått.

FOTO: GRETHE NYGAARD
Stilen vi har i huset ute i havgapet er ikke akkurat særegen - det kryr av eksempler på samme stil i mange interiørblader. Men, jeg må få si at jeg ble VELDIG overrasket - og nesten litt skremt - da jeg ved en tilfeldighet kom over et annet soverom som var helt utrolig likt vårt. Fant det da jeg var innom bloggen Skogland for første gang i fjor sommer. Denne bloggen bør du kikke på. Koselig lesning med mange gode tips og idéer - samt kortere innlegg med litt tanker fra hverdagen.

For ordens skyld, dette er bilde av VÅRT SOVEROM:


Dette er fra SKOGLAND:

(Jeg har fått tillatelse fra eieren å låne dette bildet.)
Etter å ha lest gjennom hele dette lange innlegget er du sikkert litt trøtt i hodet, så jeg skal hjelpe deg. Ikke til å finne 5 feil, men 3 likheter:

1. Nattbordlampene er akkurat de samme - og er plassert på samme sted.
2. Også soverommet på Skogland har en hengende taklampe (pendellampe, heter det kanskje?) og....  heisann, det er visst akkurat den samme lampa? Og hoppsann: Den er visst plassert helt likt også?!
3. Skogland-soverommet har også veggord over senga. Og vet du hva? Les begge veggordene, så "vet du hva" ganske snart.

Nei, nå er det på tide å avrunde dette innlegget og finne loppekassen. Jeg håper virkelig du likte soverommet? Jeg setter stor pris på om du legger igjen en kommentar. Alltid koselig med feedback, - spesielt på "hjertebarn" som dette.:o) På forhånd tusen takk!

søndag 16. januar 2011

BOKA OM RØVÆR - KAP. 8: BADET I 2. ETG.

Nå er det en stund siden sist jeg tok deg med på en liten visning i feriehuset vårt, så: Bli med en tur opp til badet i 2. etg.!

Nedenfor kan du se hvordan det så ut før vi pusset det opp; et mindre pent dusjkabinett med synlige rør (!!!) fra kabinettet og til sluken, INTET TOALETT *Hallo på do! Vi er SEKS personer i familien og kan umulig klare oss med ett toalett!!!!*, en vask med synlige rør til sluken *Hva skjer'a? Hvorfor skal slikt være synlig, liksom? Det er jo ikke direkte pent...*, en ..... gulfarge på veggene -  for å nevne det viktigste. Rommet var med andre ord hyperklart for extreme makeover! *Vurderte et ørlite sekund å beholde gardinene, for de var så .... spesielle.... NEIDA! Jeg gjorde ikke det!!*



Hjemme hadde vi pusset opp badet et par år før vi overtok huset på Røvær, med innredning fra IKEA, og året før feriehuset var et faktum begynte Danden som baderomskonsulent hos H. R. Sandvold Rørhandel. Noe som ganske så umiddelbart førte til et stadig sterkere behov for nytt bad hjemme *Er det ikke rart hvordan man bare ikke kan styre seg av og til-ganske ofte-egentlig aldri?* Og da vi kjøpte hytta vår, tok det ikke lang tid før en hjernecelle hadde fortalt alle de andre hvor veldig lurt - og ikke minst økonomisk - det ville være å flytte IKEA-innredningen hjemmefra ut til sommerøya. *IKKE si at jeg ikke er økonomisk og flink til å tenke gjenbruk!!!;o)*

Som sagt, så gjort. Og vips *ok, ikke bare vips-vips... "Det er jo ikke gjort i en håndvending å pusse opp et bad," synes jeg jeg hører Mannen si, men...*, så hadde vi fått et nytt bad med "gammel" innredning! (Bildene kunne helt klart vært bedre, OG flere, men de ble tatt lenge før bloggen min var et faktum. Bær over med meg!)




Det ble uten tvil mye, mye bedre, men....kremt... nå har jeg begynt å leke med tanken om å pusse det opp ytterligere... Synes nemlig ikke innredningen stemmer helt med stilen i resten av huset, så planen er å:

* male frontene på innredningen (enten hvite eller lysegrå)
* bytte håndtak
* male/ bytte ut det turkise mosaikkspeilet over kommoden
* male/ bytte ut speilet over vasken
* kjøpe diverse stash for å få på plass prikken over den berømte i'en


Knaggene til håndklærne kjøpte jeg i høst hos INMARI, og de er - som ALT annet jeg kjøper - superpraktiske. Her hersker det ingen tvil om hvilket håndkle som er hvem sitt! 


Når badet har blitt slik jeg vil ha det, skal dette skiltet fra INMARI henges opp på døra. Jeg gleder meg!!! *Tror kanskje ikke Mannen gleder seg like mye, men pyttsann, hvem har sagt at HAN trenger å involveres? Jeg kan da klare å male og fikse selv, og dessuten har han mer enn nok av andre ting han kan ta seg til! Han vet bare ikke om alt ennå...*

Om ikke så lenge skal jeg lage et innlegg der jeg forteller dere (og meg selv) om hvilke prosjekter som forhåpentligvis skal gjennomføres i 2011. Det skal jammen bli spennende å se! *Og så må jeg huske å vise lista til Mannen - som har en vesentlig rolle i planene. Tjihi!*

Har du noen prosjekter på gang? Ha en fin uke, da, dere!